Nevező, Település, Borvidék, Tétel, Évjárat, Nevező+Tétel+Évjárat, Érem, Szőlő, Borverseny éve, Borverseny, Kategória, Szín, §-OEM,OFJ,FN...
www.BORVERSENY.hu

A Káli védett eredetű borról

Nevező, Település, Borvidék, Tétel, Évjárat, Nevező+Tétel+Évjárat, Érem, Szőlő, Borverseny éve, Borverseny, Kategória, Szín, §-OEM,OFJ,FN...
www.BORVERSENY.hu


A Káli védett eredetű borról

(Részlet a 103/2009. (VIII. 5.) FVM rendeletből)

"... 1. § (1) A „Káli” védett eredetű borok típusai a következők:
a) „Káli” bor,
b) „Káli Királyi” bor,
c) „Káli Királyi Főbor”.
(2) Az (1) bekezdésben felsorolt megnevezések kizárólag a rendelet előírásai szerint termelt borok címkéjén tüntethetők fel.

A Káli védett eredetű borok típusaira vonatkozó különös szabályok
Káli bor

"... 8. § (1) A borkészítéshez felhasználható fajták köre:
a) fehér borok esetében: budai, bakator, juhfark, cserszegi fűszeres, chardonnay (kereklevelű), furmint (szigeti), hárslevelű, kéknyelű, kövérszőlő, olaszrizling (nemesrizling), rajnai rizling, Irsai Olivér, ottonel muskotály, sárga muskotály (muscat lunel), sauvignon blanc, szürkebarát (pinot gris), pinot blanc, piros tramini, rizlingszilváni, rózsakő, zenit, zeusz, zöldveltelíni,
b) vörös és rozé borok esetén: cabernet franc, cabernet sauvignon, kékfrankos, merlot, pinot noir, portugiser, kadarka, zweigelt és syrah.
(2) A borkészítéshez felhasználható szőlő termésmennyisége nem haladhatja meg a hektáronkénti:
a) 85 hektolitert fehér- és rozéborok esetén,
b) 70 hektolitert vörösborok esetén.
(3) A bor természetes alkoholtartalma legalább:
a) 10,60 térfogatszázalék fehér- és rozébor,
b) 12,08 térfogatszázalék vörösbor esetén.
..."


Nevező, Település, Borvidék, Tétel, Évjárat, Nevező+Tétel+Évjárat, Érem, Szőlő, Borverseny éve, Borverseny, Kategória, Szín, §-OEM,OFJ,FN...


Impresszum

Magyarország gyógyvizei

   Volt Egyszer egy Országos Borverseny   

www.italipar.hu